MASTER DESIGN: architekti Praha, Olomouc, Ostrava - architektonické studio - logo 2
Pište na atelier@master-design.cz nebo volejte (Po-Pá 8-16) na 910 080 198CZ EN
MENU

Rodinný dům s fasádou z cihelných páskůRoztoky u Prahy

I přes složité zadání, kde byly základní parametry domu víceméně dány podmínkami stávajícího stavebního povolení, se podařilo navrhnout nápaditý dům, který splňuje všechny požadavky investorů na moderní styl bydlení.

Rodinný dům s fasádou z cihelných pásků - Roztoky u Prahy - Vizualizace 1
Rodinný dům s fasádou z cihelných pásků - Roztoky u Prahy - Vizualizace 2
 

Zadání Informace o pozemku Jak jsme řešili Filosofie domuHodnocení Další projekty Chci podobný dům

Nejčastěji vás zajímá

Parcela

Pozemek pro stavbu rodinného domu na parc.č. 886 má výměru 780m2, parcela je rovinatá, rohová. Přístup i příjezd na pozemek je plánován ze severozápadní strany, z ulice Dobrovolného. Pozemek je v současné době zarostlý vzrostlými keři a starými ovocnými stromy, zeleň je určená k odstranění. Na přiléhajícím pozemku 885/1 se v těsném sousedství nachází kryté parkovací stání, umístěné na hranici parcely.

Architektura

Navrhovaný dům je nepodsklepená stavba s jedním nadzemním podlažím a obytným podkrovím. Střecha domu je sedlová o sklonu 16°. K domu přiléhá krytý přístřešek pro parkování 2 automobilů a zahradní sklad. Střecha parkovacího stání přesahuje i nad hlavní vstup do domu. Na jihovýchodní straně, směrem do zahrady, navazuje na dům terasa, částečně krytá zavěšeným přestřešením..

Tvarové a urbanistické řešení domu vychází primárně ze schválené projektové dokumentace. Dispoziční řešení a vzhled fasád byly upraveny podle stavebního programu investora v rámci akceptovatelných úprav schváleného projektu.

Dispozice

Navržený rodinný dům je určen pro mladou rodinu se 2 malými dětmi.

Bezprostředně po vstupu se nachází vstupní hala, ze které je přístupná šatna, wc a technická místnost s prádelnou. Následně navazuje prostorná kuchyně s jídelnou a obývacím pokojem. Středem této místnosti prochází otevřené dvouramenné schodiště do patra, pod výstupním ramenem vznikne prostor pro televizní sestavu, případně knihovnu. Z této místnosti je možné pokračovat dále do pokoje pro hosty. Celá místnost obývacího pokoje s kuchyní je prosklená směrem na jihovýchodní stranu, do zahrady, na terasu. Přes kuchyni je také možné vstoupit do malé spíže, umístěné v odděleném objektu vedle zahradního skladu, za parkovacím stáním.

Druhé podlaží je soukromé, obsahuje 2 dětské pokoje, koupelnu s vanou a sprchovým koutem a toaletou a dále rodičovskou část s ložnicí a vlastní šatnou a koupelnou. Rodičovská část je otočená směrem do ulice na severozápad, dětské pokoje převážně na jihovýchod..

Stavebně konstrukční řešení

Konstrukčně je dům navržen jako zděná stavba z vápenopískových tvárnic s kontaktním zateplovacím pláštěm z minerální vaty nebo expandovaného polystyrenu, stropy jsou uvažovány jako železobetonové, schodiště jako železobetonové monolitické, krov je dřevěný, zateplení krovu je mezi a pod krokvemi.

Okna budou dřevohliníková s izolačními trojskly, rámy antracitové barvy. Fasáda bude ve 2.podlaží opatřena obkladem z cihelných pásků, v přízemí bude omítnuta jemnozrnnou omítkou bílo-šedé barvy. Krytina sedlové střechy bude plechová z titanzinkového plechu na dvojitou stojatou drážku. Plochá střecha nad parkovacím stáním a nad terasou bude vegetační s extenzivní rozchodníkovou zelení. Vytápění a ohřev TUV budou řešeny pomocí tepelného čerpadlo vzduch- voda s elektrickým dohřevem . Distribuci tepla zajišťuje podlahové vytápění v kombinaci s topnými žebříky v koupelnách. Dům bude vybaven rekuperační jednotkou se zpětným získáváním tepla z odpadního vzduchu. Dešťové vody budou shromažďovány v podzemní akumulační nádrži a využívány pro zálivku zahrady.

Líbí se vám tento dům?

Sdílejte jej s přáteli a zeptejte se, co na něj říkají.


Chceme dosahovat pravého mistrovství!

Budeme rádi, když nám řeknete, jak se vám dům líbí.

50% · 4

Další projekty z kategorie Luxusní domy a vily

Dosáhnout mistrovství nejen v designu
se nám nepodařilo ze dne na den.

200+
staveb na míru
80+
interiérů
6
domů jsme sami postavili
10
let na trhu
3
pobočky
2+mld. Kč
prostavěno
Pojďme spolu probrat váš nový domov.
Nezávazně a ZDARMA.
Pobočky máme v Praze, Ostravě, Brně a Olomouci.

Domluvit schůzku

Již se k nám připojilo více než 1800 fanoušků a odběratelů

Žádný spam. Žádná reklama. Odhlášení kdykoliv.