MASTER DESIGN: architekti Praha, Brno, Ostrava - architektonický ateliér - logo 2
Pište na atelier@master-design.cz nebo volejte (Po-Pá 8-16) na 800 808 800Domluvit schůzkuČeský jazyk Switch to english
MENU

Nízkoenergetický bungalov s plochou a pultovou střechouDěhylov u Ostravy

Přízemní rodinný dům s výrazným orámováním hmoty domu vytváří tvarově výrazné řešení s jasným oddělením klidové a veřejné zóny domu.

Nízkoenergetický bungalov s plochou a pultovou střechou - Děhylov u Ostravy - Vizualizace 1
Nízkoenergetický bungalov s plochou a pultovou střechou - Děhylov u Ostravy - Vizualizace 2
Nízkoenergetický bungalov s plochou a pultovou střechou - Děhylov u Ostravy - Vizualizace 3
Nízkoenergetický bungalov s plochou a pultovou střechou - Děhylov u Ostravy - Vizualizace 4

Zadání Informace o pozemku Jak jsme řešili Filosofie domuHodnocení Další projekty Chci podobný dům

Nejčastěji vás zajímá

Charakteristiky

Zadání

Přáním klientů byl zajímavě řešený bungalov s netradičním řešením.

Informace o pozemku

Pozemek se nachází v klidné části obce. Pozemek je nepravidelného tvaru, mírně svažitý směrem k jihovýchodu. Parcela poskytuje podmínky pro plnohodnotné bydlení, zahradní a relaxačně-rekreační vyžití. Obíhá ji místní komunikace a svým tvarem umožňuje umístění rodinného domu v severozápad­ní části.

Řešení

Jedná se o jednopodlažní nepodsklepený objekt o jedné bytové jednotce. Hmota domu je tvořena složením základních geometrických tvarů, jež jsou opticky propojeny průnikem střešní roviny.

Zastřešení je provedeno plochou a šikmou střechou. Dům má dominantní vyvýšený obývací pokoj, na který přímo navazuje terasa.

Dům je umístěn při severozápadní hranici parcely, a to z důvodu vhodného napojení na místní komunikaci a vytvoření jižní zahrady.

Fasády obytných místností jsou orientovány jižním, západním, případně východním směrem. Místnosti s obslužnou funkcí jsou umístěny při severní fasádě.

Filosofie domu

Stavba je navržena v jednoduchém, dynamickém a pohledově velmi příjemném stylu. Hmotu domu tvoří složenina základních geometrických tvarů, jež jsou navzájem opticky propojeny střešními rovinami. Celkovou pohledovou stránku dotváří konstrukce pergoly.

Stavba je rozdělena do tří základních částí – společenské, klidové a obslužné. Společenskou část tvoří obývací pokoj s kuchyňským koutem a stolováním. Tuto část domu architekt rovněž vizuálně zvýraznil zmíněnou bílou linkou.

Klidová část je umístěna při jižní fasádě a je tvořena dvěma dětskými pokoji, ložnici se šatnou a ze severu pracovnou. Do obslužné části jsou zahrnuty místnosti jako garáž, technická místnost, toalety a koupelna.

Jednotlivé místnosti jsou orientovány s ohledem na místní podmínky a s důrazem na optimální orientaci. Bylo dosaženo žádoucího soukromí a splnění požadavků investora.

Velikost a umístění oken je uzpůsobeno tak, aby byly poskytnuty příjemné výhledy na zahradu. Díky množství prosklených ploch a terasy je stavba opticky propojena s okolní přírodou.

Líbí se vám tento dům?

Sdílejte jej s přáteli a zeptejte se, co na něj říkají.


Chceme dosahovat pravého mistrovství!

Budeme rádi, když nám řeknete, jak se vám dům líbí.

72% · 5

Další projekty z kategorie Nízkoenergetické domy

Dosáhnout mistrovství nejen v designu
se nám nepodařilo ze dne na den.

150+
staveb na míru
30+
interiérů
7
zemí světa
7
let na trhu
4
pobočky
1mld. Kč
prostavěno
Pojďme spolu probrat váš nový domov.
Nezávazně a ZDARMA.
Pobočky máme v Praze, Ostravě, Brně a Českých Budějovicích.

Chci nezávaznou schůzku

Napsali o nás

Napsali o nás - Idnes.cz Napsali o nás - Novinky.cz Napsali o nás - MŮJ DŮM Napsali o nás - Dřevo&Stavby Napsali o nás - MSSTAVBY Napsali o nás - Bydlení IQ

Reference

Spolupracovali jsme - OSTRAVA Spolupracovali jsme - LÁZNĚ KLIMKOVICE Spolupracovali jsme - CTP Spolupracovali jsme - RPG Spolupracovali jsme - MAYZUS Spolupracovali jsme - AVICENA SPA

Již se k nám připojilo více než 1500 fanoušků a odběratelů

Žádný spam. Žádná reklama. Odhlášení kdykoliv.