MASTER DESIGN: architekti Praha, Brno, Ostrava - architektonický ateliér - logo 2
Pište na atelier@master-design.cz nebo volejte (Po-Pá 8-16) na 800 808 800Domluvit schůzkuČeský jazyk Switch to english
MENU

Luxusní víceúrovňová vila se suterénem a střešní terasouŘeporyje u Prahy

Třípodlažní vila se suterénní garáží, kanceláří, wellness a luxusní střešní terasou.

Luxusní víceúrovňová vila se suterénem a střešní terasou - Řeporyje u Prahy - Vizualizace 1
Luxusní víceúrovňová vila se suterénem a střešní terasou - Řeporyje u Prahy - Vizualizace 2
Luxusní víceúrovňová vila se suterénem a střešní terasou - Řeporyje u Prahy - Vizualizace 3

Zadání Informace o pozemku Jak jsme řešili Filosofie domuHodnocení Další projekty Chci podobný dům

Nejčastěji vás zajímá

Charakteristiky

Zadání

Dům jako žádný jiný. Originální a z okolí vyčnívající. Taková byla přání klientů.

Informace o pozemku

Nově vytýčená parcela v pražských Řeporyjích se nachází v blízkém kontaktu se středověkým skanzenem Řepora, také však v bezprostředním kontaktu s územím, které je určeno k zastavění jak soukromou, tak veřejnou výstavbou.

Současný ráz parcely je příjemně rozmanitý. Severní pohled je zajištěn rozhlehlým a stavebně nepostiženým polem, jehož horizont je lemován stromovým porostem a tyčovými bytovými domy, které zelenou bariéru výškově překonávají.


Nejkvalitnější jižní slunce přichází na parcelu ze strany stávající zástavby.

Řešení

Dům je koncipován coby plnoplošně podsklepený. Funkčně lze hovořit o třech odlišných úrovních domu.

Nejrozličnější je bezpochyby suterénní sekce, kde se vyskytuje jak garáž pro 2 osobní vozidla, tak samostatná bytová jednotka (1+kk), kanceláře a v neposlední řadě i wellness zóna s vířivkou, saunou a sprchou.

Navazující nadzemní podlaží je v tomto ohledu komornější, neboť je ze dvou třetin řešeno coby společenské (s důsledně zónovanou přípravou jídla, stolováním a rozhlehlou relaxační částí) a z jedné třetiny coby pracovní (ředitelská kancelář / pracovna).

Druhé patro představuje funkčně nejkompaktnější příspěvek, neboť je naplněno čistě klidovými provozy – ložnicí s vlastním šatnovým a hygienickým zázemím a dvojicí univerzálních pokojů.

Celým domem prostupuje poměrně logicky a vřele vertikální komunikace – dvouramenné schodiště s nemalým zrcadlovým komínem, který zprostředkovává honosné optické propojení. Tentýž prvek pak zajišťuje spojení domu se střechou.

Poslední výšková úroveň stavby je totiž zamýšlena coby luxusní terasa. Samozřejmostí je maximální výměra, vazba na jídelní výtah a venkovní barové zázemí. Nezmínit nelze ani nadstandardní výhledové poměry – v tomto případě po celém obvodu stavby, na všechny světové strany.

Filosofie domu

Základní hmota stavby je ve své podstatě přednastavena místními omezeními. Uliční linie je udávána manipulačním odstupem od vozovky, severní hrana pak výše zmíněným funkčním přechodem.

Jižní část zahrady je v tomto ohledu maximalizována – co to jen dovolí interní dispozice a prostorové podmínky na parcele.

Nejméně vřelý prostor obstarává v této sestavě východní pás zahrady, který je zcela záměrně minimalizován – právě ve prospěch předešlého. Z objemového hlediska je tedy předkládán relativně kompaktní a elementární objem v ploše klasického rovnoběžníku.

Přísná hmota stavby je rozrušována pouze třemi výrůstky – pakliže tak nazveme dodatečné objemy, které zajišťují posílený vnitřní komfort a žádoucí tepelnou pohodu.

Vykonzolovaná jídelna nad vstupem do domu představuje jednoduchý wow prvek, byť konstrukčně specifický zásluhou maximalizovaného prosklení. Monofunkčnost konzoly je eliminována samotnou polohou nad hlavním vstupem do objektu. Dochází tímto ke zcela vhodné ochraně přicházejícího a současně k nezbytnému zvýraznění.

Druhý výrůstek je dán protihlehle situovaným stíněním patrové části. V tomto případě je aktivní podlouhlý liniový balkón, který lemuje celou jižní fasádu stavby. Jeho prostřednictvím je zajištěno propojení interiéru s exteriérem a tepelně potřebné zastínění velkoformátového prosklení.

Posledním činitelem je prodloužená část obývacího pokoje, která vytváří clonu vůči veřejné ulici a která navyšuje již tak komfortní metráž společenské části. Navýšení plochy denní zóny je prováděno ve formální korelaci s liniovým balkónem, byť jsou obě tělesa „fyzicky“ oddělena.

Líbí se vám tento dům?

Sdílejte jej s přáteli a zeptejte se, co na něj říkají.


Chceme dosahovat pravého mistrovství!

Budeme rádi, když nám řeknete, jak se vám dům líbí.

68% · 10

Další projekty z kategorie Luxusní domy a vily

Dosáhnout mistrovství nejen v designu
se nám nepodařilo ze dne na den.

180+
staveb na míru
40+
interiérů
7
zemí světa
8
let na trhu
4
pobočky
1.5mld. Kč
prostavěno
Pojďme spolu probrat váš nový domov.
Nezávazně a ZDARMA.
Pobočky máme v Praze, Ostravě, Brně a Českých Budějovicích.

Chci nezávaznou schůzku

Napsali o nás

Napsali o nás - Idnes.cz Napsali o nás - Novinky.cz Napsali o nás - MŮJ DŮM Napsali o nás - Dřevo&Stavby Napsali o nás - MSSTAVBY Napsali o nás - Bydlení IQ

Reference

Spolupracovali jsme - OSTRAVA Spolupracovali jsme - LÁZNĚ KLIMKOVICE Spolupracovali jsme - CTP Spolupracovali jsme - RPG Spolupracovali jsme - MAYZUS Spolupracovali jsme - AVICENA SPA

Již se k nám připojilo více než 1500 fanoušků a odběratelů

Žádný spam. Žádná reklama. Odhlášení kdykoliv.